Help

Veelgestelde vragen over videoverslagen en live-beelden

Hoe kan ik live meekijken naar een vergadering van de Gemeenteraad of Commissies?

Dat kan via deze website.  Kies vervolgens "komende vergadering" en u ontvangt rechtstreekse beelden uit de Statenzaal. De rechtstreekse beelden starten stipt op het aanvangstijdstip.

Op welk moment kan/moet ik inloggen om een vergadering te volgen?

U kunt gedurende een vergadering op elk willekeurig moment inloggen. U hoeft hiervoor niet voor aanvang van de vergadering naar de website te gaan en de viewer op te starten. Dat kan ook tijdens een lopende vergadering.

Waar vind ik de videoverslagen?

Videoverslagen van gehouden vergaderingen zijn te hier bekijken. Klik in de rechterkolom op "Videoverslagen". Selecteer nu de vergadering die u wilt zien, onder het kopje "Vergaderingen" of "Laatste vergaderingen" in de rechterkolom. Een andere manier om videoverslagen terug te zien is door op de site bovenin het te klikken op "Vergaderingen". U kiest dan voor "Laatste vergaderingen en archief".

Ik heb geen beeld en/of geluid. Waar kan dat aan liggen?

Meestal gaat het hier om onjuist geconfigureerde koppelingen tussen media players, browsers en evt. converters. Ook kan het zijn, dat u niet de juiste versie hebt van Windows Media Player.

Controleer de instellingen van uw browser en/of Windows Media Player. Download de laatste versie van Internet Explorer, Firefox, Windows Media Player, Flip4Mac en/of Quicktime.

Windows:

Download en installeer de laatste versie van Windows Media:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/nl/mp10/

Als u een verouderde versie van Internet Explorer of Firefox heeft, kan het nuttig zijn deze ook te updaten.

Mac:

Heeft u Windows Media Player voor OSX? Gebruikt u Flip4Mac voor de conversie van Windows Media naar Quicktime? Download en installeer de meest recente versie van de gebruikte programmatuur.

http://www.telestream.net/telestream-products/desktop-products.htm
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/wmcomponents.mspx
http://www.apple.com/nl/quicktime/

In de Systeemvoorkeuren (System preferences) kunnen instellingen voor Flip4Mac worden beheerd.

Geen geluid

Controleer of het volume (te) zacht of op "mute" staat en zet het geluid harder of schakel de "mute"-functie uit.

De vergadering verschijnt niet naast het agendapunt. Hoe los ik dit op?

Zorg dat Javascript aanstaat in de browser.Firefox: tools (extra) " options (opties) " content (inhoud) " ENABLE JAVASCRIPT moet aanstaan. Internet Explorer: extra " internet-opties - … - …

Het beeld van het videoverslag hapert. Waar ligt dat aan?

Het videobeeld kan gaan haperen als de internetverbinding niet voldoende snelheid heeft om de videobeelden te downloaden. Controleer of de internetverbinding correct werkt. Sluit andere programma's af (op de eigen PC of in het lokale netwerk) die veel internet-capaciteit gebruiken.

Waar vind ik de vergaderingen die voor december 2008 plaats hebben gevonden?

Verslagen en stukken van vergaderingen vóór december 2008 zijn niet te zien als videoverslag. De tekstverslagen vindt u onder "Vergaderstukken". U kunt hier zoeken op vergadering en alle relevante stukken vinden.

Hoe kan ik navigeren tussen de videoverslagen van verschillende commissies en gemeenteraad?

Op de vergaderpagina kunt u bij de betreffende bestuursorganen klikken op "Archief". Hier vindt u alle videoverslagen van de betreffende bestuursorganen. Wilt u een ander videoverslag raadplegen, klik dan op "Vergaderingen" en kies de gewenste vergadering.

Moet ik de hele vergadering bekijken om een specifiek agendapunt te kunnen bekijken?

Om een specifiek agendapunt als videoverslag te bekijken hoeft u niet een hele vergadering te bekijken. Ga naar "Vergaderingen" en kies de desbetreffende vergadering. U klikt het agendapunt aan dat u wilt zien. Aan de linkerkant verschijnen dan alle sprekers die tijdens het agendapunt aan het woord zijn geweest. Zo kunt u ook nog naar bijdragen van specifieke sprekers kijken.

Wat betekenen "fragmenten" (links op het scherm) bij een agendapunt in het videoverslag?

Wanneer er tijdens het agendapunt een schorsing/pauze is, is het agendapunt (in het geluidsbestand) in 2 of meerdere fragmenten verdeeld. Zo hoeft u niet te kijken naar de pauze-minuten.

Aan het einde van het agendapunt stopt het beeld en het geluid. Hoe kan dat?

Het agendapunt is afgelopen. U kunt op het volgende agendapunt klikken. Scroll helemaal naar beneden en klik op het volgende fragment linksonder op de pagina.

Hoe snel is het videoverslag van een vergadering beschikbaar?

Tijdens een vergadering is de vergadering live te bekijken, een dag na de vergadering is de vergadering op agendapunten geïndexeerd.

Hoe kan ik videonotulen downloaden naar mijn eigen computer?

Hiervoor is geen kant-en-klare oplossing. Als u hiermee aan de slag gaat, doet u dit op eigen risico. Er kunnen geen garanties gegeven worden voor beeld- of geluidskwaliteit. Om u op weg te helpen: http://emoney.al.ru/capture-streaming-video-and-audio/all-streaming-video-recording-software.htm